Toskana Putovanje Dan Primirja 2018

 

 

 toskana.jpg

U slikovitim brežuljcima, u centralnoj Italiji, smeštena je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Evropi – Toskana. Spoj istorije, umetnosti, dobra hrana i vino vrhunskog kvaliteta, privlače veliki broj turista. Glavni grad je Firenca, a poznati gradovi su i Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka. Toskana je inače poznata po svojim brdovito-brežuljkastim predelima, koji su ukrašeni borovima čempresima, drvećem masline i mnogim vinogradima.Najpoznatija crvena vina ovog predela su kjanti (chinati), brunela di Montalćina (brunello di Montalcino), nobile di Montepulćana (Nobile di Montepulciano). Toskana šarmira posetioce vekovima, a sigurni smo da ćete i sami ostaviti deo svog srca... na putovanju sa Eta tursom.


FIRENCA- Smeštena na reci Arno u regiji Toskana. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Ðoto, Leonardo da Vinci, Mikelandelo, Donatelo, Boticeli...u ovom gradu je rodjen i Dante Aligijeri!

PIZA- Grad koji svi prepoznajemo po njegovom KRIVOM TORNJU...ali tu je i cuvena krstionica i mnoge druge znamenitosti na "polju cuda"...

LUKA-Za ovaj grad se moze reci da je jedan od najlepsih gradova regije Toskana.
SIENA-Poznata turisticka destinacija u regiji Kjanti,poznatoj po proizvodnji vrhovnih vina.

SAN ÐIMINJANO-Srednjovekovni grad koji je sacuvao duh 13. Veka i koga sa razlogom zovu "grad 100 tornjeva".

 

 

 

 

 

 

U PRIPREMI...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

engleski prevod  nemacka prevod


info-rez.png 

first-minute 

 last minute

Ukoliko želite prvi da saznate
sve o našim ponudama i akcijama
ostavite Vaš mail
 
 
 
facebook.png

Sava osiguranje

milenijum osiguranje

 

 

procreditbank.jpg
Kursna lista za današnji dan

 

komercijalna-banka-banner.jpg