Putovanje Provansa Prvi Maj 2018

 

 

SA POSETOM NAJLEPŠIH SELA FRANCUSKE

27.04.2018. - 02.05.2018. 

NICA - SAINT PAUL DE VENCE - AIX EN PROVENCE - AVIGNON - ST.REMY - ARLES - LES BEUX - MARSEILLE

 

AUTOBUSOM 6 DANA/ 3 NOĆENJA 

 

provansa.png

 

Otisnimo se u bajkovito zaledje francuske rivijere, uživajmo u nepreglednim poljima lavande, vinograda i suncokreta, nadjimo se u mestima - u kojima vreme kao da je stalo - sa bogatim kulturno-istorijskim nasledjem jos od antike, koračajmo stazama Van Goga i Sezana koji su baš u Provansi otkrili predele koji su ih najviše inspirisali i, uz zvuke morskih talasa, u glavnom gradu francuske rivijere uživajući u njegovoj multietničkoj atmosferi....krenimo zajedno na jos jedno Etino putovanje za Prvomajske praznike, koje zauvek ostaje u srcu i duši...

 

U svetu postoje mnogi prelepi krajolici, čudesne regije i zemlje. Koje je teško opisati rečima. Provansa je jedna od takvih regija, tako idilično lepa kao da je sišla s platna Van Goga... prožeta mirisima, natopljena suncem, jednostavno neodoljiva. Ovo je program u kojem ćete videti ono najbolje od Provanse, obići neka od najljepših sela Francuske i uživati u raskošnim poljima lavande i suncokreta.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN 27.04.2018. – BEOGRAD Polazak sa parkinga  Sava centra u 17:00h.Skup u 16:30h. Noćna voznja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

 

2.DAN 28.04.2018. -NICA U podnevnim časovima dolazak u Nicu. Smeštaj u hotel. Posle odmora  razgledanje grada sa vodičem: Promenade des Anglais, Place Masséna, Palais du gouverment,  Chateau.., šetnja slikovitim ulicama grada s mnogobrojnim tipičnim lokalima i živopisnom pijacom cveća....Slobodno vreme.Noćenje.

 

3. DAN 29.04.2018.- NICE –SAINT PAUL DE VENCE- AIX EN PROVENCE– Doručak.Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Saint Paul de Vence.Odlazak na izlet do obližnjeg šarmantnog srednjovjekovnog mesta Saint Paul de Vence.Ovo srednjevekovno selo bajkovite lepote, sagradjeno na stenovitom grebenu, i  utvrdjeno starim bedemima nudi predivan pogled na očaravajući okolni predeo koji čine brda i doline prekriveni cvećem, voćnjacima i borovim šumama. Svojom neobičnom svetlošću inspirisalo je brojne čuvene pisce, pesnike i umetnike, poput Pikasa, Renoara, Šagala, Matisa, koji su u njemu boravili. Povratak u Nicu inastavak puta za  Aix En Provence.Dolazak u poslepodnevim časovima. Obilazak nezvanično najlepšeg  grada Provanse , njegovu nekadašnju prestonicu i rodno mesto čuvenog slikara Pola Sezana. Obilazak starog dela grada koji svojom atmosferom vraća na prohujale vekove i koji svojom lepotom opija ( brojne fontane, šetaliste Mirabo, Trg Albertas, Gradska kuća, katedrala Sv. Spasitelja ...Nastavak putovanja ka hotelu. Smeštaj u hotel.Noćenje.

 

4.DAN 30.04.2018. AIX EN PROVENCE - AVIGNON – ST.REMY –LES BEAUX- ARLES -Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet “DUŠA PROVANSE ” ka najpoznatijim provansalskim mestima: Avinjonu-gradu “papa” , St.Remy, Les Beaux-u i Arlu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Izlet“DUŠA PROVANSE”obuhvata vožnju bajkovito živopisnim predelima Provanse i posetu mestima, koja se nikada ne zaboravljaju.Poseta srednjevekovnim provansalskim selima  u srcu stare Provanse i 27 polja  lavande su prva asocijacija na Provansu, jer lavanda je odraz duše regije. AVINJON je danas glavni grad Provanse sa starim gradskim jezgrom; u prošlosti, Avinjon je tokom perioda 14. veka bio i sedište papa, zahvaljujući čemu gradom dominira moćna Papska palata gotičkog stila…Nastavak do ST.REMY-a gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio 143 slike uključujući “maslinjak”. Obilazak njegove kuće… Slobodno vreme. Odlazak do Le Boa, gradića smeštenog na steni, obilazak grada: crkva Sv. Vinsenta, šetnja gradićem do same tvrđave gde se nalaze kafići, restorani, prodavnice sa suvenirima... Nastavak puta do ARLESA kojise takodje može pohvaliti i bogatom rimskom baštinom, ostaci rimskog cirkusa i arene iz Arla na UNESCO-voj su  listi Svetske baštine. Arl čuva i dušu srednjevekovne Provanse, koja je privukla i Vinsenta Van Goga, koji je tokom boravka u ovom gradu naslikao svoju možda najpoznatiju sliku “Suncokreti”.

 

5.DAN 01.05.2018. AIX EN PROVENCE -MARSEILLE Doručak. Napuštanje hotela.Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet do Marseilla najveće luke Mediterana. Nakon obilaska glavne gradske arterije u starom delu grada Canebière, na kojoj je 1934. ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar I Karadjordjević, i zone Stare luke Le Vieux Port u samom istorijskom centru, sa tvrdjavama Svetog Nikole  I Sv. Jovana.Slobodno vreme.Nastavak putovanja ka Srbiji.

 

6.DAN 02.05.2018. BEOGRAD-Dolazak u poslepodnevnimčasovima.Kraj putovanja.

 


CENA ARANŽMANA 289 €


 LAST MINUTE  189€! 

- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Procredit banke na dan uplate-


NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
-Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv,dvd,klima, audio oprema) po programu putovanja,
-Obilaske, prema programu ( ,Nica, Aix En Provence)
-Smestaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u Nici (ili okolini) i
Smeštaj 2 noćenja u regiji Provanse (Nimes ili okolina Aix-en Provanse)u nekom od hotela iz lanca Ibis budžet-a Premiere Classe, Campanille ili sličnog, kategorije 2* 3*.
-Usluge predstavnika agencije/vodiča,
-Troškove realizacije programa.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-Medjunarodno zdravstveno osiguranje
-Individualne troškove putnika,
-Doplatu za 1/1 sobu 40%,
-Eventualnu turističku taksu koja se plaća na licu mesta na recepciji; u momentu objavljivanja ovog programa komunalne vlasti u Provansi je nisu uvele; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede turistička taksa, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

-Saint Paulde Vence- 15e odrasli/10e deca 2-12 god.
-Marseille- 20e odrasli/ 10e deca 2-12 god.
-“Duša Provanse”: Avinjon, St.Remy i Arles”-40 e odrasli/ 25e deca 2 – 12 god. (minimum 30 prijavljenih putnika ).

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Hotel Kyriad Nice port 3* http://www.kyriad-nice-port.fr/en nalazi se u centru Nice, na 300m od luke. Sobe su opremljene sa sat tv-om, telefonom,kupatilom,klimom. Hotel poseduje restoran, lift. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom –kontinentalni (slatki doručak).

Hotel National 3* http://www.hotelnationalnice.com/en/, nalazi se u centru Nice, na 10 min od Engleskog šetališta. Sobe su 1/2 i 1/3 sadrže kupatilo ( sa tuš kabinom),tv.Usluga je na bazi noćenja sa doručkom –kontinentalni (slatki doručak).

Hotel Apartcity Nice Acropolis 3* http://www.appartcity.com/fr/appart-hotel/nice-acropolis-a-nice.html nalazi se u centru Nice, na 15 minuta od Starog grada i na 20 minuta hoda od Engleskog šetališta. Sobe su 1/2 i 1/3 moderno opremljene svaka ima kupatilo, tv. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom –kontinentalni (slatki doručak).

Hotel Campanile Nimes Caissargues 3* http://www.campanile.com/en/hotels/campanile-nimes-sud-caissargues nalazi se na idealnoj lokaciji za obilzak regije Provansa, 20 min. pešice od centra Aix-a. Hotel sadrži restoran, Sobe su 1/2 i 1/3, svaka poseduje kupatilo (sa tuš kabinom), tv. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom –kontinentalni (slatki doručak).

Hotel Kyriad Residence Cabries Aix 3* https://www.kyriad.com/fr/hotels/kyriad-residence-cabries-plan-de-campagne nalazi se u okolini Aix en Provence, okružen borovom šumom. Hotel ima 62 sobe za maksimum 3 osobe.Moderno opremljen smeštaj  ima kupatilo, tv, klimu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom –kontinentalni (slatki doručak).


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.
Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

NAPOMENE:
- Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
-Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
-Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
-Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Eta Tours zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
-Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
-Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
-Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
-U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
-Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Aranžman je radjen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE ETA TOURS USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMALICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 23/2018.
Eta tours je osigurana polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete naneteputniku br. 30000005235, osiguravača „MILENIJUM OSIGURANJE“ A.D.O Beograd


Cenovnik br. 2 od 27.03.2018.

 

 

engleski prevod  nemacka prevod


info-rez.png 

first-minute 

 last minute

Ukoliko želite prvi da saznate
sve o našim ponudama i akcijama
ostavite Vaš mail
 
 
 
facebook.png

Sava osiguranje

milenijum osiguranje

 

 

procreditbank.jpg
Kursna lista za današnji dan

 

komercijalna-banka-banner.jpg